9. 11. 2023

Ekskluzivno: v Nemčiji prijeli Satana

POLICIJA

Policija / Preiskovalno.si

Po naših zanesljivih informacijah so v Nemčiji prijeli pobeglega zapornika Tomaža Simoniča, znanega pod vzdevkom Satan.

Tomaž Simonič z vzdevkom Satan je pobegnil pred enim mesecem, medtem ko so ga peljali na zdravstveni pregled. Ko je stopil iz marice, ga je na drugi strani ob Ljubljanici čakal skuter. Simonič se je izmuznil policistom in stekel proti motorju, pravosodni policist pa je stekel za njim in ga celo potegnil s skuterja, vendar se je Simoniču uspelo izviti in odpeljati. 

Poskusil ubiti nekdanje dekle

Nekdanji borec MMA je na Dobu prestajal desetletno kazen zaradi poskusa uboja nekdanjega dekleta. Dekle je ga zaradi strahu pred agresivnimi izpadi zapustilo, Simonič pa se je vdajal pijači in pod vplivom alkohola grozil njen in njeni družini. Z ustrahovanji ni odnehal in jih je ves čas stopnjeval, dokler februarja 2015 ni docela pobesnel. Po celodnevnem popivanju je sredi Dolenjskih Toplic s pištolo streljal v zrak, zvečer pa se je napotil na dom nekdanjega dekleta. Njeno družino je začel maltretirati, jim grozil z orožjem in vmes streljal v zrak. Grozil jim je, da bo vse pobil, na koncu pa sodil še sebi. Domačinom se je iz primeža nasilneža uspelo rešiti s klicem na policijo.

Nekdanji borec mešanih borilnih veščin, danes šteje 40 let, je bil na seznamu iskanih oseb, za katerimi je razpisana tiralica. Iskan je bil od 10. oktobra, prijeli pa so ga po natanko mesecu dni bega. Tomaža Simoniča so včeraj prijeli v Nemčiji. Sledi deportacijo v Slovenijo, kjer ga čaka zaporna celica in nadaljevanje prestajanja kazni. Obsojen je bil leta 2015, desetletno zaporno kazen pa bi prestal že čez dve leti. Pripadle so mu že nekatere ugodnosti, ki pa so bile zaradi kršenja pravil v času izhoda zaustavljene.

Odgovor policije

Policija je potrdila Satanovo prijetje. Takole so zapisali. »Potrdimo lahko, da je bil včeraj, 8. 11. 2023, v Berlinu prijet pobegli zapornik, ki je 5. 10. 2023 pobegnil izpred ORL klinike v Ljubljani. Prijetje je rezultat uspešnega mednarodnega policijskega sodelovanje slovenske in nemške kriminalistične policije  ter aktivnega sodelovanja slovenske kriminalistične policije v Evropski mreži za aktivno iskanje oseb - ENFAST. Predaja slovenskim pravosodnim organom je v teku.«

Zadnja razkritja

19. 5. 2024

20240418_125151

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne desnice v Evropi

»Rastoča neenakost, dvig cen življenjskih potrebščin, vzpon nove generacije, ki misli, da bo revnejša od prejšnje ... Vse to so veliki izzivi, a zdi se, da jih evropski politiki ne rešujejo. Skrbi jih, da se bo na volitvah dobro odrezala skrajna desnica. Morda pa so ravno njihove politike in manko rezultatov krivi, da se ljudje obračajo k skrajni desnici.« Ugledni voditelj BBC in Deutsche Welle, 73-letni Tim Sebastian, ki je pred kamero gostil večino predsednikov držav in vlad sveta, je za preiskovalno.si spregovoril o evropskih volitvah. Kaj pričakuje od bodočih novih poslancev? Pionir prepoznavne pogovorne oddaje Hardtalk je spregovoril o korupciji in servilnosti do lobijev.

Preberi več

17. 5. 2024

kojima1

Kojima žali in ustrahuje z odvetnikom

Nekdanja dopisnica RTV Nina Kojima, ki je zadržala drago tehnično opremo RTV Slovenija, kar so na nacionalni televiziji potrdili za naš medij, nam je po objavi članka preko odvetnika poslala zahtevo za popravek. V njem pa so navedene neresnice.

Preberi več

16. 5. 2024

SODISCE4

Bogate nagrade za politične in gospodarske botre iz kroga SD

Lobiji v SD ščitijo najemodajalce, pravijo naši viri o izplačevanju visokih zneskov najemnim vplivnežem iz politike in gospodarstva, ki svoje prostore oddajajo za potrebe pravosodja. Med temi je prominenten član SD in kranjski župan Matjaž Rakovec. Z državo služijo tudi sive eminence z levega političnega pola, kot sta rdeči direktor Herman Riglenik in hišni odvetnik države Uroš Ilić. Ministrici Andreji Katič se 5 milijonov evrov vrženih stran za najemnine vseeno zdi bolj racionalno in gospodarno, kot če bi za enak denar obnovili stavbo na Litijski 51.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme