Zdravstvo

9. 6. 2024

RF

Fantom z rajskih otokov ni uspelo izbrisati sledi za državnimi milijoni

Jutri se izteče rok za izbris podjetja T7U iz poslovnega registra Slovenije, javnosti bolj poznanega kot Majbert Pharm, ki je v času koronakrize finančno prosperiralo pod okriljem poslovneža z dvomljivim slovesom, Klemna Nicolettija. S tem manevrom poskušajo fantje z rajskih otokov prekiniti sledi za milijonskim tokom javnega denarja, ki ga je podjetje s prodajo kitajskih hitrih testov zaslužilo z državo. S klasičnim poslovnim trikom poskušajo iz zgodovine zbrisati eno največjih kovidnih afer v času vlade Janeza Janše. A vse jim le ne gre po načrtih.

Preberi več

7. 4. 2024

POČIVALŠEK

Korona dobičkarji kmalu pred sodnika

Sodišče je za preiskovalno.si potrdilo informacijo, da so uradno začeli s preiskavo proti domnevno največjim vojnim dobičkarjem v zdravstvu, nekdanjemu gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku, njegovi desni roki Andreji Potočnik in dobavitelju medicinskih ventilatorjev Marku Bitencu, ki naj bi se v poslu s spornimi ventilatorji okoristili s slabima dvema milijonoma državnih evrov. Lastnik Geneplaneta pa je prav v času prodaje šel v investicijo nepremičnine in gradnjo vil na elitni lokaciji v hrvaški Istri.

Preberi več

3. 4. 2024

MERLO1

Trije ginekologi v nizkem štartu za Bruselj

Vrhunski ginekolog, porodničar in direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, ki zaradi svoje strokovnosti uživa ugled v svetu in doma, bo junija po 45 letih, kot nam je razkril, odložil belo haljo. Kot upokojenec se bo na listi Svobode bo potegoval za poslanski sedež v Bruslju, a bo, kot prizna, še prej moral poravnati račune doma. V politiki sicer ni novinec. Glede na izkušnje z vodenjem ene večjih porodnišnic bi njegovo znanje za rešitev zdravstva lahko unovčili tudi doma, a ga oblast »ne sliši«. Kot prvim nam je javno zaupal ime svoje naslednice, ki »je njegov podmladek«. In kdo je še v igri za dobro plačano službo v Evropi? Za stolček v evropskem parlamentu se potegujeta še dva ginekologa pa celo štirje novinarji.

Preberi več

22. 3. 2024

robert golob, valentina prevolnik rupel

Pravica do pozabe bo uresničena

Bolniki, ki so preboleli raka, bodo izenačeni z ostalimi državljani pri sklepanju kreditov in zavarovanj. Na našem portalu smo konec novembra pisali o tem, kako pomembno bi bilo, da bi vlada sprejela zakon, s katerim bi ozdravljenim onkološkim bolnikom omogočili enakopravnost.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme