Teme

18. 7. 2024

jure leben bobo 1

Najprej na vlado Jure Leben, potem še Futura

10. junija je bil nekdanji minister Jure Leben imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade dr. Roberta Goloba, nekaj dni kasneje je Urad vlade za komuniciranje (UKOM) povabilo k oddaji posla za komunikacijske storitve oddal agenciji Futura, zaradi katere je Leben enkrat že moral odstopiti. Takrat so se namreč vnaprej dogovarjali za posel.

Preberi več

14. 7. 2024

katja

Inšpekcija v DSO Bokalce: ugotovili napake, a ukrepali ne bodo!

V Domu starejših občanov Ljubljana Vič Rudnik - Enoti Bokalce je socialna inšpekcija, ki je prva pristojna za nadzor v domovih, zaključila inšpekcijski nadzor v zvezi z očitki o neustrezni negi in oskrbi tamkajšnjih oskrbovancev. In kakšen je rezime osem mesecev trajajoče preiskave, za katero smo na našem portalu tedensko terjali odgovore. Z eno besedo: porazen. Je komu sploh mar za stisko in trpljenje starejših?! Je torej dopustno starejše polagati v krop, jim menjati zdravila in jih daviti s tujo protezo v ustih?! Napak ni odkrila niti Zdravniška zbornica. Se odgovorne institucije pokrivajo med sabo? So pa zato prijavo bolj resno obravnavali na Policiji in podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenih sumov kaznivega dejanja nasilništva.

Preberi več

11. 7. 2024

1664299346-nik-7949

To so politiki s prstnimi odtisi v bankrotu Adrie Airways

78 milijonov je rekorda odškodnina, ki jo po neslavnem propadu slovenske letalske družbe terjajo od zadnjih direktorjev, Arneja Schusterja in Holgerja Kowarscha, ki sta v družbo prišla in jo potopila pod okriljem sumljivega nemškega sklada 4K Invest. Jutri se bo na kranjskem sodišču zgodila prva odmevna obravnava v eni največjih odškodninskih tožb v zgodovini Slovenije, ki jo je leta 2022 vložil stečajni upravitelj Janez Pustatičnik. Pet let po prizemljitvi domače letalske družbe ni nič manjša niti odgovornost politikov, ki so nacionalni letalski panogi zadali smrtonosni udarec in Sloveniji nakopali daljnosežne posledice.

Preberi več

9. 7. 2024

1715284662-172a4242-1715284644947

»Zakon o medijih predstavlja grožnjo za medijsko svobodo v prihodnosti«

Če od medija zahtevate popravek zaradi zapisanega in ga pravilno vložite, lahko vanj napišete, da ste roza slon, ki je kandidiral v državni zbor. In čeprav gre za neresnico, dobesedno laž, saj vi niste roza slon in nikoli niste kandidirali za v državni zbor, moramo mediji to objaviti. In odvetnik roza slona mirno pošlje v uredništvo lažen popravek. In se izgovarja, da je sodna praksa pač taka. In sodniki kimajo. Ja, taka je. In takih norosti v zakonu o medijih ministrstvo za kulturo ne popravi, čeprav stroka na to opozarja že več kot desetletje.

Preberi več

7. 7. 2024

IMG_9001

Prebivalci zaradi hrupa in prahu v vojni s podjetnikom

»Grozno je, tako podnevi kot ponoči.« Tako prebivalci kočevskega naselja Trate, zbrani v civilni iniciativi Borci za Trato, odgovorijo na vprašanje, če je slabega pol leta potem, ko smo jih nazadnje obiskali, njihov vsakdan postal kaj znosnejši. Mir naj bi jim še vedno kalil hrup, ki prihaja iz industrijske cone v neposredni bližini, natančneje iz obrata za proizvodnjo lesnih peletov v lasti podjetja Marumi.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme