Družba

19. 4. 2024

picture NM

Novinarka Preiskovalno.si Nataša Markovič je nominirana za evropsko novinarsko nagrado

Med nominiranimi za letošnje evropske novinarske nagrade European Press Prize je novinarka portala Preiskovalno.si Nataša Markovič z zgodbo Izdali smo generacijo. Ob še štirih novinarskih kolegih iz različnih evropskih držav je kot edina Slovenka nominirana za nagrado v komentatorski kategoriji javnega diskurza za izjemno besedilno interpretacijo sveta, v katerem živimo.

Preberi več

11. 4. 2024

ANDREJ VSI

Z Andrejem prvič na kavo

Kočevec Andrej po poldrugem mesecu, odkar se je rešil dolgotrajnega primeža postelje, že zmore nekaj korakov povsem samostojno. Za daljše podvige pa si pomaga z berglami. Stanovanje, ki so ga po naši akciji pomagali opremiti dobri ljudje, 4000 evrov pa so za ureditev bivanjskih razmer prispevali tudi radijski kolegi iz Radia 1, Andreju že omogoča pogoje za človeka dostojno življenje. A nujno potrebuje novo streho nad glavo, da mu preneha teči v stanovanje.

Preberi več

31. 3. 2024

happy-family-silhouette-sunset

Sodišče družino pahnilo v revščino

To je zgodba o še eni sodni kalvariji, ki jo je doživljala družina z dvema deklicama, ki je komaj preživela sodno izvršbo. Sodišče ni znalo izračunati zamudnih obresti, očeta so pozvali, naj najde nekoga, ki jih bo izračunal. Izvršba pa je trajala še mesece, ko je bil dolg že poravnan.

Preberi več

30. 3. 2024

martin golob

Martin Golob: Starejše rabimo

»Že samo to, da ste, je lepo,« najbolj priljubljeni duhovnik v Sloveniji za Preiskovalno.si namenja velikonočno poslanico starejšim in vsem, ki postajamo del največje družbene skupine, ljudem z roba, v primežu krivic, ki jim na našem portalu namenjamo osrednjo pozornost.

Preberi več

24. 3. 2024

BOJAN

Poplave 2023: politično kazanje mišic močnejše od reševanja življenj

Visoka politika je kriva, da skoraj 400 družin, ki so jim poplave povsem uničile domove, še nima novih hiš, nam razkrivajo župani vzdolž Savinje, kjer so prvi poplavljenci že prejeli papirje za dokončno izselitev. Mnogi nočejo oditi, v poškodovanih hišah živijo na črno. Država pa jim zdaj grozi z razlastitvijo in izklopom elektrike. Kakšni interesi so v ozadju izbrisov celotnih zaselkov, se sprašujejo, gre pri selitvah za varnostni ali politični ukrep? Ena od zavez portala preiskovalno.si je tudi, da na usode ljudi, ki izginjajo iz prvega plana, vedno znova opominjamo in od politike terjamo izpolnitev njihovih obljub!

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme