14. 5. 2024

PLUS

Nekdanja dopisnica RTV si je prilastila drago tehnično opremo RTV

Nina Kojima

Nekdanja dopisnica, ki govori o svojem svetovljanskem življenju, ne vrne drage opreme RTV, zato so jo kazensko ovadili. Sama pa RTV Slovenija toži. / Revija zvezde

Na RTV Slovenija so za naš portal potrdili, da so pripravili kazensko ovadbo za nekdanjo honorarno sodelavko Nino Kojima, s katero so prekinili pogodbo. Kojima pa zdaj noče vrniti več 10 tisoč evrov vredne opreme, dela pa za Planet TV. Ali uporablja opremo RTV na Planetu?

Nina Kojima je bila honorarna sodelavka RTV Slovenija v času prejšnje vlade, ko so RTV finančno popolnoma izčrpali. Spomnimo na neupravičene plače, drage nakupe studia, neupravičene zaposlitve, kupovanje slik itd. Takratni direktor Uroš Urbanija, ki je na sodišču pred dnevi tudi sam izgubil tožbo, je v času vodenja nacionalne televizije, ki bi morala biti simbol neodvisnega in objektivnega novinarstva, pripeljal na televizijo kup neprofesionalnih in politično spornih kadrov, s katerimi se mora zdaj ukvarjati novo vodstvo. V času njegovega direktorovanja je sklenil honorarno pogodbo z novinarko Nino Kojima, in sicer v višini 4625 evrov mesečno za poročanje iz Londona. Ko je novo vodstvo z njo pogodbo prekinilo, pa je opremo zadržala in je ni vrnila.

Zadnja razkritja

17. 10. 2024

borut sajovic

Milijonske nepremičnine ministra Boruta Sajovica

Ministra za obrambo, nekdanjega župana in člana Svobode smo pozvali, naj razkrije svoje premoženje in njegov izvor. Javno je pred dnevi trdil, »da nima ničesar, razen dveh gozdnih parcel, vrednih manj kot 10 tisoč evrov,« na Preiskovalno.si pa razkrivamo, kako je letos prepisal milijonsko premoženje na sina in hčer, hkrati pa si je z notarskimi pogodbami zagotovil, da vse nepremične drži v svojih rokah.

Preberi več

15. 10. 2024

Zakonca Cezar brez vode

PLUS Na starost brez vode. Kje so zdaj človekoljubne organizacije?

Medtem ko je prva skrb odločevalcev politično preživetje, privilegiji in lastna blaginja, pa je resničnost nekaterih Slovencev v 21. stoletju omejena na luksuz, ki se mu reče čista pitna voda. Kar je za ene osnovna dobrina in človekova pravica, je za druge privilegij. Ustavna pravica dostopa do pitne vode ostaja neuresničena. V naši raziskavi smo odkrili ljudi, povečini gre za starejše prebivalce - kar je še posebej alarmantno -, ki v osamljenih zaselkih že desetletja živijo brez vode, brez vodovodnega sistema in odvodnjavanja. Za njih je vsaka kapljica življenjskega pomena in neprecenljiv zaklad. Vprašanje dostopa do vode pa je povezano tudi z zdravjem, higieno in splošno kakovostjo življenja. Ni zgolj infrastrukturni izziv, temveč tudi vprašanje socialne pravičnosti in enakopravnosti ter človekovega dostojanstva.

Preberi več

13. 10. 2024

20241013_181253

PLUS (KOLUMNA) Nemočni

Zvoni telefon. Na drugi strani prestrašen glas meni znane starejše ženske, ki me sprašuje, kaj naj naredi, ker ji bodo moža po kapi iz ljubljanskega kliničnega centra pripeljali domov.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme