21. 4. 2024

V Levici zaposlujejo svoje in oddajajo posle privilegiranim

minister Maljevac v ozadju pa kolega Tašner

Pri ministru Simonu Maljevcu se zaposlujejo mimo razpisov. / MPA

Ena prvih, ki je prišla k ministru Levice Simonu Maljevcu na zaupanje, pa so jo potem s fiktivnim razpisom zaposlili, je Maja Tašner Vatovec, ki je v službi za splošne zadeve, skrbi tudi za javna naročila. Je žena poslanca Levice Mateja Tašnerja Vatovca. Zaposlovanje svojih in oddajanje poslov privilegiranim se nadaljuje.

Prejšnji mesec je posel na ministrstvu za solidarno prihodnost Simona Maljevca dobila glasbena menedžerka Maša Pavoković. Brez pogodbe. Glasbeni menedžerki in piarovki so oddali posel izobraževanja javnega nastopanja, čeprav ima pomanjkljive, vprašljive oziroma celo neznatne reference na tem področju. Marca in aprila je brez nekih resnih politično-novinarskih izkušenj pred in za kamero učila akademike na ministrstvu za solidarno prihodnost - ministra Simona Maljevca ter dva državna sekretarja. Poleg tega pa še dve direktorici direktoratov.

Trenira akademike, a brez nekih resnih izkušenj.
MPA
Da je Pavokovićeva predavala brez pogodbe, so nam potrdili na ministrstvu, po naših informacijah so ji želeli oddati naročilo male vrednosti, pa smo prehitro začeli spraševati glede pogodbe. Zanimalo nas je namreč, na kakšen način so izbrali prav Mašo Pavoković, na podlagi katerih referenc, in katere ponudbe so še pridobili, saj so po zakonu zavezani k izvedbi javnega naročila in pridobitvi najmanj treh ponudb.

Kako so na ministrstvu in v Levici pokrili sporni posel

In tu je začel delovati levi politični stroj - vse v iskanju rešitev, kako pokriti sporni posel z najemom glasbene menedžerke in kako pred javnostjo upravičiti delo brez pogodbe. Po začetnem molku so kar naenkrat začeli deževati klici in enotni odgovori po elektronski pošti. Z ministrstva za solidarno prihodnost je poklical piarovec Primož Siter in povedal, da s podjetjem Maše Pavoković res nimajo sklenjene pogodbe, pač pa, da jo je za izobraževanje svojih članov najela stranka Levica! Z opisom svojega dela je odgovorila na naša vprašanja tudi Maša Pavoković.

Iz stranke Levica se je z enako vsebino v istem času oglasil piarovec Nikola Janovič Kolenc, ki je zapisal: »Stranka je z zavodom Tevefon sklenila dogovor o sodelovanju na področju usposabljanj javnega nastopanja, slednjih se udeležuje tudi minister Simon Maljevac.« Dodal je: »Kot politična stranka nismo zavezani ustaljenim postopkom izbire izvajalca preko javnih naročil. Naš izbor je utemeljen na strokovni odločitvi.« Namesto transparentnosti, ki bi razblinila dvome, so se več kot očitno zapletli v dvome in znane piarovske paradigme.

Piarovec stranke Levica Nikola Janovič Kolenc
MEDIA PARTNER AGENCIJA
Pa smo pogledali, kako strokovna je bila odločitev o najemu podjetja Maše Pavoković za izobraževanja javnega nastopanja.

S skromnim CV na področju nastopanja pred kamero je učila akademike

Na instagram profilu se Pavokovićeva predstavi kot »Maša flaša«, oklicuje se za glasbeno menedžerko, PR specialistko in organizatorko dogodkov. Nič o nastopih pred kamero! Na svetovnem spletu o njej zasledimo njene izkušnje iz glasbene industrije: »Maša Pavoković je več kot petnajst let aktivna v svetu medijev in glasbe. Njene zgodbe se spletajo med stiki z javnostmi, organizacijo dogodkov in glasbenim menedžmentom doma in po Evropi. Med organizacijo prve polovice zgodovine Špil lige v Kinu Šiška je skovala managersko vez s Koala Voice, sedem let je sodelovala z Magnificom, danes pa z njo karierno pot soustvarjata odlični freekind.«

Torej glasba, vse glasba. Poudarek njenega delovanja v glasbeni industriji se še nadaljuje: »Že osem let je del ekipe festivala Exit in Sea Star, kjer skrbi za stike z mediji na lokalnem področju. Na slovenskih tleh soustvarja dogodke kot so Praznik glasbe, DadaDisko za otroke in je aktivna v širjenju znanja o glasbenem poslu mlajšim glasbenim ustvarjalcem. Skupaj z Lano Pahič je zasnovala glasbeno agencijo LAMA.« Torej, o glasbeni menedžerki, ki je marca in aprila šolala državna sekretarja, oba z doktorskim nazivom, ne najdemo javnega zapisa, ki bi dokazal njeno usposobljenost in strokovnost, s tem pa upravičenje pogodbe o poučevanju javnega nastopanja na političnem parketu. Dejstvo je, da ne ona ne njeno podjetje svoje strokovnosti ne moreta potrditi z delom na katerem koli ministrstvu ali v drugem državnem organu. Pavokovićeva, ki ima poleg Zavoda Tevefon tudi samostojno podjetje, ni sodelovala z nobenim ministrstvom ali katero drugo državo ustanovo, kjer bi lahko predavala o javnem nastopanju, ki vključuje nastop pred kamero, nagovore javnosti, pogovore z novinarji. Tudi sama nima nikakršnih referenc nastopanja pred kamero, ki bi vključevali poznavanje politično-novinarskega ustroja, delovanja medijev, ki pokrivajo bilateralne ali multilateralne dogodke. Nič. Nekaj malega poslov je po podatkih iz Erarja imela z Muzeji in galerijami mesta Ljubljane ter Centrom urbane kulture Šiška, kjer področje dela govori samo zase.

255o evrov brez ddv

Levica se je z odgovorom o plačilu iz stranke, ne pa ministrstva, zapletla v neresnico, saj ne zdrži njihovo pojasnilo, da izobražujejo člane stranke. Državni sekretar dr. Klemen Ploštajner in obe direktorici po naših informacijah pač niso člani stranke Levica. Ali Levica torej po novem izobražuje in plačuje izobraževanja kar povprek po ministrstvu za solidarno prihodnost? Zakaj pa potem takega izobraževanja glasbene menedžerke niso plačali še drugim? Je šlo za neenakost in diskriminacijo

Spornih več zaposlitev

Poslanec Levice je svoji ženi uredil službo na ministrstvu, ki ga vodi Levica.
MEDIA PARTNER AGENCIJA
Naprej. Poleg zaposlitve že omenjene žene poslanca Tašner Vatovca, ki so jo v tišini z zaposlitve na zaupanje dali na pogodbo za nedoločen čas, so prav tako prikrito zaposlili Luko Lukiča, nekdanjega novinarja, ki je na začudenje mnogih pristal na delovnem mestu inšpektorja za delo. Lukiču, kar so prikrivali v Levici, dvakrat ni uspelo naredili izpita za inšpektorja, ker so ga zaradi neznanja vrgli na izpitu. Levica mu je potem uredila službo na ministrstvu Simona Maljevca. Tudi ta sporna zaposlitev je ostala prikrita, pa ni edina. Po domače delajo borci za pravice delavcev še naprej.
Nekdanji inšpektor za delo Luka Lukić
Maša Pavoković
Ta teden prihaja na ministrstvo za solidarno prihodnost z ministrstva za delo Matej Klarič,»borec proti kapitalizmu in šampion delavskih pravic«, ki naj bi se nekoč deklariral za novinarja, čeprav nekih resnih novinarskih prispevkov nismo našli. Klarič naj bi prišel z ministrstva za delo, ker se je tam skregal. Kot trdijo naši viri z ministrstva za delo, je tudi tja prišel na zaupanje, potem so tudi zanj kot za Tašner Vatovčevo priredili razpis, kjer je zmagal, in ga zaposlili kot sekretarja. Zdaj so zanj ponovili vajo. Pri Maljevcu so na novo sistematizirali delovno mesto imenovano »sekretar v službi za ekonomsko demokracijo.« Kaj bo delal, smo vprašali na ministrstvo. Klarič bo ta teden prišel v svojo novo pisarno, v službo za nedoločen čas, kar mnogi samo sanjajo. Kater plačni razred naj bi zasedel, (še) nismo izvedeli.
Z ministrstva za delo v službo na drugo ministrstvo, ki ga obvladuje Levica.
Maša Pavoković
Ob tem seveda ni jasno, kaj bo zares delal in kaj sploh je delal do zdaj. Kakšne so bile njegove delovne naloge v osemurnem delavniku. Je dosegel pričakovanja? Naši viri na ministrstvu dodajajo, da je delovnih mest »mešanja megle« kar nekaj. Dodajajo, da se zaposlenim iz Levice na obeh ministrstvih dodelujejo neupravičeni (plus 5) plačni razredi pa povečan obseg dela. Da gre za popolne zlorabe. Na ministrstvo smo se obrnili z več vprašanji, odgovore čakamo. Kako bodo vse to pojasnili, bo zanimivo prebrati. Gre namreč za stranko, ki zagovarja delavske pravice, pravičnost, neizkoriščanje delavcev. A prav mnogi znotraj ministrstva za delo in solidarno prihodnost se počutijo ob gledanju delovanja Levice vse prej kot to. Izkoriščani in brez enakih možnosti.

Kje so inšpektorji ministra Luke Mesca?!

Ali inšpekcije delajo? Bodo inšpekcije, ki so pod ministrstvom za delo, ki ga vodi minister Levice Luka Mesec, pregledale te zaposlitve brez razpisov tudi na ministrstvu njegovega kolega? Tole je javna prijava.

Zadnja razkritja

20. 6. 2024

895969_primopredaja

Obrat v aferi Litijska, revizija prinesla nove dokaze

Revizija Litijske 51, ki jo je po šestih mesecih od začetka afere napisala notranja državna revizorka na ministrstvu za pravosodje, je postregla z novimi ugotovitvami, zaradi katerih na ministrstvu vre. Ugotovitve so po naših zanesljivih informacijah povsem razbremenile zaposlene, ki so bili tarča nekaterih medijev, obremenile pa naj bi nekdanjo ministrico Dominiko Švarc Pipan, pravijo naši viri.

Preberi več

18. 6. 2024

UPOKOJENKE

Upokojenci nasedli oglasom za oskrbovana stanovanja

Nedelujoče SOS vrvice za klic na pomoč, kopalnica brez držal, okna in omarice tik pod stropom. Upokojenci, ki so najeli oskrbovana stanovanja v Trbovljah, so pričakovali minimalne standarde, ki jih zagotavlja Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj za starejše, a so se opekli. Stanovanjsko podjetje Spekter jim zaračunava tržno najemnino, s čimer, pravijo upokojenci, so postavljeni v drugorazredni položaj napram ostalim socialno šibkejšim. Ker vlada samo obljublja, so se po pomoč obrnili na naš portal z željo, da bi država po 30 letih končno uredila anarhijo na področju oskrbovanih stanovanj.

Preberi več

16. 6. 2024

okraševanje torte

Kočevci imajo dovolj nasilnih, kradljivih in brezposelnih Romov!

Romi imajo najvišje otroške dodatke in socialno pomoč države, zaradi katerih jim ni treba delati, živijo v neprofitnih stanovanjih v naseljih, ki so postala geta, ne plačujejo najemnin, zraven pa vlamljajo, grozijo in napadajo vse: stare, mlade, ženske, invalide. Med Kočevci zaradi brezbrižnega odnosa vlade do vse hujše romske problematike, vre.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme