13. 12. 2023

PLUS

Golobovi vegani so grožnja javnemu zdravju

strateški svet za prehrano, robert golob, nataša fidler mis

Poslanstvo strateškega sveta so ukrepi za bolj zdravo, kakovostno in trajnostno prehrano brez visoko procesiranih izdelkov in prehranskih dopolnil, pravijo v strateškem svetu. / Bobo

Zagovorniki veganstva s podporo predsednika vlade navijajo za veganske obroke v šolah, vrtcih, bolnišnicah. Zdravniki, ki opozarjajo na nevarnost, so tarča žalitev in poniževanj. Gre za vplivne in inkriminirane posameznike, ki niso prestopili vrat medicinske fakultete, še pravijo.

»Akcija naše vlade je napad na zdravje Slovencev! « Zdravnica dr. Nada Rotovnik Kozjek, mednarodno priznana strokovnjakinja za klinično in športno prehrano, opozarja na pasti in tudi usodne zdravstvene posledice pri uvedbi veganskih malic v vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za ostarele, skratka vseh javnih zavodih, kjer bi predsednik vlade Robert Golob ob podpori svojega strateškega sveta za prehrano (SSP) rad spremenil jedilnike. Gre za zatiranje večine, ki bi rada jedla normalno, nadaljuje Rotovnik Kozjekova, ki iz dognanj svoje medicinske stroke nasprotuje ortodoksnemu načinu prehranjevanja še posebej, ko tega poskušajo vsiljevati najmlajšim, bolnikom in starejšim. Zato njo in njene kolege napadajo zagovorniki veganstva, ki ob podpori Goloba dobivajo vse večjo moč v družbi.

Zadnja razkritja

22. 10. 2024

917871_golob-1

Zakaj nihče ne obsodi številnih neresnic Roberta Goloba?

Nedoslednosti, dejstva, ki ne držijo, neresnice ali preprosto laži. Kakorkoli jih imenujemo, mehko ali direktno brez dlake na jeziku, so neresnice predsednika vlade postale naša nova normalnost. Laži z vlade so ta teden razkrili v Tarči, zaokrožile so po družabnih omrežjih, o lažeh Roberta Goloba je govorila nekdanja ministrica Tatjana Bobnar. Tudi mi smo jih nekaj našli.

Preberi več

20. 10. 2024

modra-luc-v-prometu-viz-zavarovanje

Razbil diplomatski avto in izkoristil imuniteto, priče zbežale pred policijo

Na preiskovalno.si smo pridobili informacijo o hudi prometni nesreči vozila, namenjenega diplomatskim prevozom veleposlanika Iztoka Jarca v Bruslju, ki so jo pred javnostjo prikrili. Škandal, ki so ga zakuhali na diplomatskem predstavništvu, že dobri dve leti leži v predalu zunanjega ministrstva, kot je mesece v predalu tičala afera z modrimi lučkami odstopljene ministrice Emilije Stojmenove Duh. Prvič objavljamo poročilo izrednega delnega nadzora, ki razkriva, da so udeleženci prometne nesreče zavajali ne samo slovensko zunanje ministrstvo, ampak celo belgijsko policijo.

Preberi več

17. 10. 2024

borut sajovic

Milijonske nepremičnine ministra Boruta Sajovica

Ministra za obrambo, nekdanjega župana in člana Svobode smo pozvali, naj razkrije svoje premoženje in njegov izvor. Javno je pred dnevi trdil, »da nima ničesar, razen dveh gozdnih parcel, vrednih manj kot 10 tisoč evrov,« na Preiskovalno.si pa razkrivamo, kako je letos prepisal milijonsko premoženje na sina in hčer, hkrati pa si je z notarskimi pogodbami zagotovil, da vse nepremične drži v svojih rokah.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme