1. 9. 2024

Nova priča v aferi neprofitna stanovanja: Prazne obljube v zameno za denar

20240823_104325

Tretja priča v aferi neprofitna stanovanja nam je zaupala zgodbo z Vesno Pejković. / preiskovalno.si

Objavljamo izjavo nove priče, ki obremenjuje Vesno Pejković, žensko, ki po pripovedovanju že tretje priče jemlje denar na roke in obljublja ureditev dokumentacije za neprofitno stanovanje. Prvič se je oglasila tudi Pejković, ki trdi, da lažemo, da si izmišljujemo in da nas bo tožila.

Objavljamo novo pričo, ki nam je povedala, kako je izročila 3000 evrov Vesni Pejković, da ji bo ta uredila papirje za neprofitno stanovanje Mestne občine Ljubljana (JSS MOL). Še pred objavo smo se obrnili na Vesno Pejković, ki je napisala, da je mamica izmišljena, da ne obstaja in »če jih pobiramo po cesti«. Zavrnila je, da bi prejela denar, zavrnila, da bi risala po stenah in dodala, da ti ljudje nimajo nobenih dokazov oz. posojilne pogodbe. S tem je demantirala tudi samo sebe. Več posnetkov je na youtube profilu Preiskovalno.
Pejković o izjavah Anite Zore
Pejković se je po skoraj 20 dneh odzvala tudi na članek o ponarejanju zdravniških spričeval, v katerem jo je obremenila Anita Zore, ki nam je povedala, da ji je morala za izpolnitev dokumentacije brez računa na roke izročiti 2000 evrov. Zore je bila namreč izbrana na razpisu za neprofitno stanovanje, potem pa zaradi lažnega potrdila izločena. »Vam ne zaupam, na katero koli vprašanje vam podam odgovor, ne boste zadovoljni, ker vas resnica ne zanima. Uživate v tem, da pišete laži. Aniti Zore sem res pomagala izpolniti vlogo in ji svetovala, nikoli pa nisem sprejela 2000 €, ne vem, zakaj je to izjavila.« In dodala: »Zoper vas bom podala civilno tožbo za blatenje mojega imena in za laži, ki jih pišete. In to ni grožnja, temveč obljuba. Zahtevala bom tako odškodnino, da se bo kadilo iz vas.«
Pejkovič o izjavah mladega para
Vesno Pejković smo vprašali še glede mladega para, zgodbo, ki smo jo objavili avgusta. Mladi par nam je zaupal, da sta morala sporočiti kakšne dohodke imata, Pejković pa je povedala, da ju bo prijavila na listo B1. 

Kaj vse obljublja Vesna Pejković: Zmagali smo za B1.
preiskovalno.si
Vloženih papirjev nista videla, zato sta bila presenečena, ko sta izvedela, da sta izpadla zaradi ponarejenih listin. Pejković jima je po njunih besedah ponaredila papirje za upravno fakulteto ter svetovala, komu morata plačevati po 30 evrov na mesec, da bi prišla do stanovanja.

Dokazi o komunikaciji, ki jih hranijo vsi vpleteni.
preiskovalno.si
Kot sta povedala, sta se temu predlogu po dodatnem plačevanju uprla. Če bi pristala na to, da neznanemu moškemu na mesec plačujeta po 30 evrov, bi danes ostala še brez tega denarja. Pejković pa je kar predlagala, komu morata plačevati - in to z imenom in priimkom. »Strica imaš. Tvoj stric ili od tvoje. 30 evrov mu morata nakazovati vsak mesec,« je Vesna Pejković napisala mlademu paru.

Vesna Pejković je predlagala kar gospoda z imenom in priimkom, ki mu morata plačevati po 30 evrov
preiskovalno.si

Namišljeni stric, ki potrebuje njuno pomoč, namreč prinaša več točk. Mi smo identiteto gospoda zakrili, čeprav gre dejansko za sodelovanje pri goljufijah.

Pejković je, ne da bi vedela, da razpolagamo s temi sporočili, zanikala to pisanje in v odzivu zagrozila, naj pazimo, kaj pišemo, ker bomo za vsako besedo odgovarjali na sodišču. Franci Matoz je odličen odvetnik, nekdanji policist in izterjavo zna določit,« s tem je zaključila.

grozilna elektronska sporočila Vesne Pejković
preiskovalno.si

V uredništvu preiskovalno.si razpolagamo še z nekaj primeri, vendar pa ti posamezniki nočejo biti javno objavljeni, nočejo biti izpostavljeni na noben način. Novinarjeva naloga je, da take viri ščiti. Izjave Anite Zore, mladega para in zadnje mamice obremenjujejo Vesno Pejković, ker vsi pripovedujejo isto zgodbo. A potrebno bo vse dokazati na sodišču. To je zdaj stvar policije.

Zadnja razkritja

15. 9. 2024

Fides

Vdor politike v stroko in korupcijska tveganja na Onkološkem inštitutu

Politika naj se ustavi pred vrati bolnišnice! Tako pozivajo zdravniki in predstojniki oddelkov na Onkološkem inštitutu, ki so se obrnili na preiskovalno.si zaradi, kot pripovedujejo, vmešavanja aktualne politike v stroko. Če so bili v preteklosti politično nastavljeni samo generalni direktorji, zdaj »politika posega v vse oddelke, kar povzroča stres in nestabilnost ter slabe medsebojne odnose.« Opozarjajo na pritiske, mobing in ustrahovanje politično postavljenega vodstva. Pa na povezavo generalne direktorice z odvetniki, ki so z bolnišnico pod njenim prejšnjim mandatom že dobro zaslužili. Strokovna direktorica, ki jo je namesto stroke tudi izbrala politika, pa sodeluje na plačanih dogodkih farmacevtskih družb, kjer promovira zdravila, ki jim je pred tem dala soglasje za onkološko zdravljenje. Kako notranje napetosti vplivajo na oskrbo bolnikov in daljšanje čakalnih vrst?

Preberi več

12. 9. 2024

4S7A1846

Dolenjska na nogah: Vse več nelegalnega orožja in nerazsodnih storilcev

Nočni rafali, prestreljeni avtomobili, kamenjanje policijskih in gasilskih vozil in grožnje z uglednimi odvetniki je le nekaj primerov, o katerih so nam pripovedovali sedanji in nekdanji policisti z območja Novega mesta, ki so pri izvajanju policijskih pooblastil tarča napadov, nezakonitih snemanj, kriminaliziranj in zasmehovanj na socialnih omrežjih. Vprašanje časa je, kdaj bodo policisti začeli glave obračati stran! Preverili smo tudi podatke, ali se državljani na območju Novega mesta in Kočevja res masovno oborožujejo. In zakaj država 58 novomeškim družinam še naprej dopušča, da njihovi otroci ne obiskujejo pouka?!

Preberi več

10. 9. 2024

20240910_123245

Trpi neznosne bolečine, zdravniki pa jo odpravljajo s tableti

Štiriintridesetletna Maja Zajec preživlja neznosne bolečine, ki jih ne more več trpeti. Bila je dvakrat operirana na hrbtenici, obe operaciji naj bi bili uspešni, a bolečine od začetka leta ne popustijo, čeprav bi se že zdavnaj morala vrniti na delo in v ustaljeno življenje. Pa se ne more. Bolečin ji ne odvzamejo, protibolečinska terapija deluje nekaj dni, za novo operacijo pa so jo uvrstili na rep čakalne vrste, kar pomeni tri leta. Kako naj človek zdrži tri leta z neznosnimi bolečinami in tableti, ki ne pomagajo več?

Preberi več

8. 9. 2024

NATASA NOVA

Kromosom Y

Če bi bila Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije, direktorica zasebnega podjetja in bi plačo dajala iz lastnega žepa, si nikoli ne bi drznila javno operirati z besedami o spolni uravnoteženosti.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme