5. 3. 2024

Sebastjan Vežnaver: Zasegli so mi telefon

v

Podjetnik Sebastjan Vežnaver / preiskovalno.si

Kriminalisti, ki v okviru preiskave nakupa sodne stavbe na Litijski 51 opravljajo hišne preiskave po Sloveniji, so ob 6.30 potrkali na vrata domače hiše prodajalca Sebastjana Vežnaverja.

Primorski podjetnik nam je v telefonskem pogovoru povedal, da preiskave pri njem ob 12.30 še potekajo. Kriminalisti ga torej preiskujejo že polnih šest ur. Ob 6.30 so najprej pozvonili na njegovem domačem naslovu, kjer so mu stanovanje dobesedno obrnili na glavo. Podrobno so prečesali vse prostore, našli niso ničesar.

Podjetnik Sebastjan Vežnaver nam je povedal, da so bili policisti z njim korektni. Pri njem doma pa so se zadržali kar štiri ure. Ko so zaključili na njegovem domu, so se vsak s svojim vozilom odpravili še na naslov podjetja, kjer so podjetniku, kot nam je potrdil sam, zasegli telefon. Osumljen sem, da sem prodal preveč kvadratnih metrov stavbe ministrstvu za pravosodje, je za naš portal še razkril vsebino odredbe za preiskavo. Kriminalisti še nadaljujejo z aktivnostmi v prostorih Vežnaverjevega podjetja. Niso pa mu vzeli prostosti. Ves čas preiskave je ob njem njegov odvetnik.

Za zlorabo uradnega položaja zapor do osem let

Kot nam je potrdil nekdanji generalni sekretar stranke SD Klemen Žibert, so v jutranjih urah kriminalisti obiskali tudi prostore ministrstva za pravosodje, pripeljali so se z avtomobiloma VW Passat in Renault Megane, Žiberta, ki stanuje v neposredni bližini stavbe ministrstva, pa na njegovem domačem naslovu niso iskali. 

Po neuradnih informacijah STA naj bi bili med osumljenimi poleg Sebastjana Vežnaverja tudi nekdanji državni sekretar Uroš Gojkovič, uradnik Simon Starček ter sodni cenilec Anton Rigler. Med osumljenimi pa naj ne bi bila nekdanja ministrica Švarc Pipanova in nekdanji državni sekretar Igor Šoltes.

Preiskave potekajo zaradi nakupa stavbe na Litijski 51, za katero je ministrstvo pod Dominiko Švarc Pipan plačalo skoraj 8 milijonov evrov. Preiskave potekajo zaradi suma zlorabe uradnega položaja in drugih kaznivih dejanj. Za ta kazniva dejanja je sicer zagrožena kazen do osem leta zapora. 

Avtomobila znamke VW in Renault preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada sta parkirana pred ministrstvom za pravosodje.
preiskovalno.si
Več podrobnosti sledi ...

Zadnja razkritja

5. 5. 2024

upokojenka

We Have Betrayed a Generation

Children need tenderness, touch, affection, shelter and protection. But what about the elderly? This year, as never before, we have seen an alarming increase in media reports of acts of violence against the elderly, but nothing is being done. It's as if nothing shocks us anyone anymore. Have computer screens and social media led us to a kind of indifference and habituation rather than sensitivity towards the world?

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme