5. 3. 2024

Sebastjan Vežnaver: Zasegli so mi telefon

v

Podjetnik Sebastjan Vežnaver / preiskovalno.si

Kriminalisti, ki v okviru preiskave nakupa sodne stavbe na Litijski 51 opravljajo hišne preiskave po Sloveniji, so ob 6.30 potrkali na vrata domače hiše prodajalca Sebastjana Vežnaverja.

Primorski podjetnik nam je v telefonskem pogovoru povedal, da preiskave pri njem ob 12.30 še potekajo. Kriminalisti ga torej preiskujejo že polnih šest ur. Ob 6.30 so najprej pozvonili na njegovem domačem naslovu, kjer so mu stanovanje dobesedno obrnili na glavo. Podrobno so prečesali vse prostore, našli niso ničesar.

Podjetnik Sebastjan Vežnaver nam je povedal, da so bili policisti z njim korektni. Pri njem doma pa so se zadržali kar štiri ure. Ko so zaključili na njegovem domu, so se vsak s svojim vozilom odpravili še na naslov podjetja, kjer so podjetniku, kot nam je potrdil sam, zasegli telefon. Osumljen sem, da sem prodal preveč kvadratnih metrov stavbe ministrstvu za pravosodje, je za naš portal še razkril vsebino odredbe za preiskavo. Kriminalisti še nadaljujejo z aktivnostmi v prostorih Vežnaverjevega podjetja. Niso pa mu vzeli prostosti. Ves čas preiskave je ob njem njegov odvetnik.

Za zlorabo uradnega položaja zapor do osem let

Kot nam je potrdil nekdanji generalni sekretar stranke SD Klemen Žibert, so v jutranjih urah kriminalisti obiskali tudi prostore ministrstva za pravosodje, pripeljali so se z avtomobiloma VW Passat in Renault Megane, Žiberta, ki stanuje v neposredni bližini stavbe ministrstva, pa na njegovem domačem naslovu niso iskali. 

Po neuradnih informacijah STA naj bi bili med osumljenimi poleg Sebastjana Vežnaverja tudi nekdanji državni sekretar Uroš Gojkovič, uradnik Simon Starček ter sodni cenilec Anton Rigler. Med osumljenimi pa naj ne bi bila nekdanja ministrica Švarc Pipanova in nekdanji državni sekretar Igor Šoltes.

Preiskave potekajo zaradi nakupa stavbe na Litijski 51, za katero je ministrstvo pod Dominiko Švarc Pipan plačalo skoraj 8 milijonov evrov. Preiskave potekajo zaradi suma zlorabe uradnega položaja in drugih kaznivih dejanj. Za ta kazniva dejanja je sicer zagrožena kazen do osem leta zapora. 

Avtomobila znamke VW in Renault preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada sta parkirana pred ministrstvom za pravosodje.
preiskovalno.si
Več podrobnosti sledi ...

Zadnja razkritja

17. 9. 2024

onkološki-inštitut-ljubljana, onkologija

Bolnikom na onkologiji pada na glavo, zdravniki so namesto hišnikov

Svetovna premiera nove vodne atrakcije in tropska klima na oddelku za nuklearno medicino. Vam je dolgčas? Si želite malo več akcije v službi? Pridružite se nam na oddelku za nuklearno medicino na Onkološkem inštitutu, kjer vam zagotavljamo pravo vodno doživetje! - Ne, to ni oglas za zabaviščni park, to je opis stanja v bolnišnici, kjer vsak dan obravnavajo več sto bolnikov. Zdravnikov kljub popisu in zgovornim fotografijam, ki so nam jih posredovali, od odgovornih nihče ne sliši, nam pripovedujejo. Namesto z bolniki se ukvarjajo s krpami in vedri. Generalno direktorico Zlato Štiblar Kisić pa smo soočili z očitki o političnem vmešavanju v zdravstveno stroko in korupcijskih tveganjih vodstvenega kadra. Objavljamo pa tudi dopis, ki dokazuje, da zdravstveno ministrstvo že več kot leto dni blokira gradnjo nove stavbe.

Preberi več

15. 9. 2024

Fides

Vdor politike v stroko in korupcijska tveganja na Onkološkem inštitutu

Politika naj se ustavi pred vrati bolnišnice! Tako pozivajo zdravniki in predstojniki oddelkov na Onkološkem inštitutu, ki so se obrnili na preiskovalno.si zaradi, kot pripovedujejo, vmešavanja aktualne politike v stroko. Če so bili v preteklosti politično nastavljeni samo generalni direktorji, zdaj »politika posega v vse oddelke, kar povzroča stres in nestabilnost ter slabe medsebojne odnose.« Opozarjajo na pritiske, mobing in ustrahovanje politično postavljenega vodstva. Pa na povezavo generalne direktorice z odvetniki, ki so z bolnišnico pod njenim prejšnjim mandatom že dobro zaslužili. Strokovna direktorica, ki jo je namesto stroke tudi izbrala politika, pa sodeluje na plačanih dogodkih farmacevtskih družb, kjer promovira zdravila, ki jim je pred tem dala soglasje za onkološko zdravljenje. Kako notranje napetosti vplivajo na oskrbo bolnikov in daljšanje čakalnih vrst?

Preberi več

12. 9. 2024

4S7A1846

Dolenjska na nogah: Vse več nelegalnega orožja in nerazsodnih storilcev

Nočni rafali, prestreljeni avtomobili, kamenjanje policijskih in gasilskih vozil in grožnje z uglednimi odvetniki je le nekaj primerov, o katerih so nam pripovedovali sedanji in nekdanji policisti z območja Novega mesta, ki so pri izvajanju policijskih pooblastil tarča napadov, nezakonitih snemanj, kriminaliziranj in zasmehovanj na socialnih omrežjih. Vprašanje časa je, kdaj bodo policisti začeli glave obračati stran! Preverili smo tudi podatke, ali se državljani na območju Novega mesta in Kočevja res masovno oborožujejo. In zakaj država 58 novomeškim družinam še naprej dopušča, da njihovi otroci ne obiskujejo pouka?!

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme