9. 6. 2024

PLUS

Fantom z rajskih otokov ni uspelo izbrisati sledi za državnimi milijoni

RF

Fantje z rajski otokov / Youtube

Jutri se izteče rok za izbris podjetja T7U iz poslovnega registra Slovenije, javnosti bolj poznanega kot Majbert Pharm, ki je v času koronakrize finančno prosperiralo pod okriljem poslovneža z dvomljivim slovesom, Klemna Nicolettija. S tem manevrom poskušajo fantje z rajskih otokov prekiniti sledi za milijonskim tokom javnega denarja, ki ga je podjetje s prodajo kitajskih hitrih testov zaslužilo z državo. S klasičnim poslovnim trikom poskušajo iz zgodovine zbrisati eno največjih kovidnih afer v času vlade Janeza Janše. A vse jim le ne gre po načrtih.

Direktor in lastnik podjetja Majbert Pharm Klemen Nicoletti je z državo in njenimi javnimi zavodi zaslužil bajne vsote denarja v obdobju epidemije covida-19, ko so od njega kupovali kitajske teste, za katere so strokovnjaki že kaj kmalu ugotovili, da so neustrezni, a so politični funkcionarji v tedanji vladi Janeza Janše vseeno vztrajali pri poslu. Fantje z rajskih otokov, ki so se pred prodajo testov in medicinske opreme ukvarjali s kritpovalutami in mrežnim marketingom ter v slogu infulencerjev objavljali posnetke z eksotičnih destinacij na Instagramu, so podjetje Majbert Pharm kupili na začetku epidemije in takoj sklenili milijonski posel z državo. Poleg Nicolettija je bil lastnik Majbert Pharma še kritpopiramidaš Alan Amadej Eferl, dobavo testov pa so speljali ob pomoči nekdanjega podmladka SDS Luka Laha in se pri tem okoristili z več kot enim milijonom evrov javnih sredstev, kot je ugotovila slovenska policija.

Klemen Nicoletti
FB
Kot smo na našem portalu ekskluzivno poročali, je slovenski Nacionalni preiskovalni urad decembra lani ovadil šest osumljenih v povezavi s prodajo hitrih anitigenskih testov državi evropskemu javnemu tožilcu, kjer pa, kot so pojasnili za naš portal, ne komentirajo preiskav, »da ne bi ogrozili morebitnih postopkov v teku njihovega izida. Naša pristojnost je obvezna, kar pomeni da moramo slediti vsaki sledi v okviru naših pristojnosti. Bodite prepričani, da to delamo skrbno,« je zapisala Lidija Globokar iz urada evropskega javnega tožilca.

Zadnja razkritja

17. 10. 2024

borut sajovic

Milijonske nepremičnine ministra Boruta Sajovica

Ministra za obrambo, nekdanjega župana in člana Svobode smo pozvali, naj razkrije svoje premoženje in njegov izvor. Javno je pred dnevi trdil, »da nima ničesar, razen dveh gozdnih parcel, vrednih manj kot 10 tisoč evrov,« na Preiskovalno.si pa razkrivamo, kako je letos prepisal milijonsko premoženje na sina in hčer, hkrati pa si je z notarskimi pogodbami zagotovil, da vse nepremične drži v svojih rokah.

Preberi več

15. 10. 2024

Zakonca Cezar brez vode

PLUS Na starost brez vode. Kje so zdaj človekoljubne organizacije?

Medtem ko je prva skrb odločevalcev politično preživetje, privilegiji in lastna blaginja, pa je resničnost nekaterih Slovencev v 21. stoletju omejena na luksuz, ki se mu reče čista pitna voda. Kar je za ene osnovna dobrina in človekova pravica, je za druge privilegij. Ustavna pravica dostopa do pitne vode ostaja neuresničena. V naši raziskavi smo odkrili ljudi, povečini gre za starejše prebivalce - kar je še posebej alarmantno -, ki v osamljenih zaselkih že desetletja živijo brez vode, brez vodovodnega sistema in odvodnjavanja. Za njih je vsaka kapljica življenjskega pomena in neprecenljiv zaklad. Vprašanje dostopa do vode pa je povezano tudi z zdravjem, higieno in splošno kakovostjo življenja. Ni zgolj infrastrukturni izziv, temveč tudi vprašanje socialne pravičnosti in enakopravnosti ter človekovega dostojanstva.

Preberi več

13. 10. 2024

20241013_181253

PLUS (KOLUMNA) Nemočni

Zvoni telefon. Na drugi strani prestrašen glas meni znane starejše ženske, ki me sprašuje, kaj naj naredi, ker ji bodo moža po kapi iz ljubljanskega kliničnega centra pripeljali domov.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme