Teme

7. 4. 2024

POČIVALŠEK

Korona dobičkarji kmalu pred sodnika

Sodišče je za preiskovalno.si potrdilo informacijo, da so uradno začeli s preiskavo proti domnevno največjim vojnim dobičkarjem v zdravstvu, nekdanjemu gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku, njegovi desni roki Andreji Potočnik in dobavitelju medicinskih ventilatorjev Marku Bitencu, ki naj bi se v poslu s spornimi ventilatorji okoristili s slabima dvema milijonoma državnih evrov. Lastnik Geneplaneta pa je prav v času prodaje šel v investicijo nepremičnine in gradnjo vil na elitni lokaciji v hrvaški Istri.

Preberi več

3. 4. 2024

MERLO1

Trije ginekologi v nizkem štartu za Bruselj

Vrhunski ginekolog, porodničar in direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, ki zaradi svoje strokovnosti uživa ugled v svetu in doma, bo junija po 45 letih, kot nam je razkril, odložil belo haljo. Kot upokojenec se bo na listi Svobode bo potegoval za poslanski sedež v Bruslju, a bo, kot prizna, še prej moral poravnati račune doma. V politiki sicer ni novinec. Glede na izkušnje z vodenjem ene večjih porodnišnic bi njegovo znanje za rešitev zdravstva lahko unovčili tudi doma, a ga oblast »ne sliši«. Kot prvim nam je javno zaupal ime svoje naslednice, ki »je njegov podmladek«. In kdo je še v igri za dobro plačano službo v Evropi? Za stolček v evropskem parlamentu se potegujeta še dva ginekologa pa celo štirje novinarji.

Preberi več

31. 3. 2024

happy-family-silhouette-sunset

Sodišče družino pahnilo v revščino

To je zgodba o še eni sodni kalvariji, ki jo je doživljala družina z dvema deklicama, ki je komaj preživela sodno izvršbo. Sodišče ni znalo izračunati zamudnih obresti, očeta so pozvali, naj najde nekoga, ki jih bo izračunal. Izvršba pa je trajala še mesece, ko je bil dolg že poravnan.

Preberi več

30. 3. 2024

martin golob

Martin Golob: Starejše rabimo

»Že samo to, da ste, je lepo,« najbolj priljubljeni duhovnik v Sloveniji za Preiskovalno.si namenja velikonočno poslanico starejšim in vsem, ki postajamo del največje družbene skupine, ljudem z roba, v primežu krivic, ki jim na našem portalu namenjamo osrednjo pozornost.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme