Teme

16. 4. 2024

Janša in Logar

Zakaj je spor Janša-Logar blef?

Odpadniki SDS so bili vedno tarča napadov desnih medijev. Nikoli v zgodovini stranke SDS se ni zgodilo, da bi nekdo, ki je Janeza Janšo »izdal«, ostal v njegovi bližini, tako kot je to dovoljeno Anžetu Logarju, Evi Irgl in Dejanu Kalohu. Zgodovina nas je že nekaj naučila.

Preberi več

16. 4. 2024

1687514025-feaghrsjhfwq-100-1687513999146

»Če se bo vlada sprenevedala, bo čas za stavko!«

Policija prekinila molk in potrdila eksodus na Policijski postaji Bežigrad. Na kadrovsko krizo v policiji pa ima vodstvo povsem drugačen pogled kot policisti na terenu. Med 13 odprtimi poglavji ostajajo nerešena tudi vprašanja glede plač in napredovanj. »Gre za sprenevedanje in norčevanje odgovornih,« pravi predsednik Policijskega sindikata Rok Cvetko.

Preberi več

14. 4. 2024

policija protest

V policiji vre: ignoranca vlade kriva za masovne odpovedi

Masovni kadrovski osip v policiji in neodzivnost Golobove vlade policiste vodita v stavko, je odločen policijski sindikalist Rok Cvetko. Kadrovska kriza je dosegla vrhunec. Policisti ne morejo več ustrezno izpolnjevati nalog in trdijo: varnost ljudi je pod vprašajem. Na terenu vse manj operativnih policistov, nadomeščajo jih študenti in rezervisti. V pokoj odhaja najbolj množična generacija. Zadnji eksodus se v tem trenutku odvija na Policijski postaji Bežigrad, kjer naj bi odpoved po naših informacijah dalo celo 11 ljudi. Vrh policije in Poklukarjevega ministrstva pa se je zavil v molk.

Preberi več

12. 4. 2024

golob fajon dz pl

Epilog politične afere: Je Svoboda namerno zrušila SD?!

Klobčič v politični aferi Litijska 51 se razpleta! Štiri mesece od začetka afere, ki jo je največja politična stranka Svoboda lansirala v medije na škodo koalicijske partnerice SD, davkoplačevalci še nismo izvedeli, ali je bil nakup objekta na Litijski 51 predrag, je res šlo za neracionalen nakup ali ne. Kar smo izvedeli do sedaj je, da je koprski podjetnik Sebastjan Vežnaver prodal več kvadratnih metrov, kot je pisalo v pogodbi, kar je z izmero uradno potrdil geodet, ki ga je najela država. Zdaj država čaka še na podatek glede cene. A ta na razdrtje pogodbe ne more vplivati. Aneks, ki je bil podpisan v času afere, se je nanašal samo na površino, če bi bila ta premajhna glede na razpis, bi Vežnaver razliko moral vrniti. A kot rečeno, je površina večja. Zgodba pa dobiva nove politične razsežnosti, vplive in pritiske na cenilce.

Preberi več

11. 4. 2024

ANDREJ VSI

Z Andrejem prvič na kavo

Kočevec Andrej po poldrugem mesecu, odkar se je rešil dolgotrajnega primeža postelje, že zmore nekaj korakov povsem samostojno. Za daljše podvige pa si pomaga z berglami. Stanovanje, ki so ga po naši akciji pomagali opremiti dobri ljudje, 4000 evrov pa so za ureditev bivanjskih razmer prispevali tudi radijski kolegi iz Radia 1, Andreju že omogoča pogoje za človeka dostojno življenje. A nujno potrebuje novo streho nad glavo, da mu preneha teči v stanovanje.

Preberi več

9. 4. 2024

hodniki sodišča

»Denar za obnovo vlada z lopato metala skozi okno«

V občini Cerklje na Gorenjskem se prodaja grad s 1100 kvadratnimi metri za 2,3 milijona evrov, vlada dr. Roberta Goloba pa je obnavljala 700 kvadratnih metrov za 5,5 milijona evrov. »Denar so metali z lopato skozi okno,« pripovedujejo kar zaposleni na okrajnem sodišču na Jesenicah, kjer je vseh zaposlenih za dober razred javnih uslužbencev. Kam je šel denar? Ali je šlo za prikrito financiranje politične stranke?

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme