Teme

9. 5. 2024

1686738710-ffewsgh-63-1686738502532

Milijardni posli na železnicah v primežu Svobode

Z imenovanjem Gorazda Podbevška iz kroga podpredsednika Svobode Klemna Boštjančiča v vodstvo Slovenskih železnic se je vladajoča politika vpletla v vsa ključna podjetja državne družbe, ki upravlja z 1,2 milijarde evrov sredstev. Nastavljanju odpadnikov iz politike smo priča že od začetka te vlade, ko se je po korupcijski aferi na direktorsko mesto zavihtela odstopljena ministrica Sanja Ajanović Hovnik, infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek pa je med nadzornike uspela zriniti svojega pribočnika in političnega sopotnika Jerneja Pavliča. Razkrivamo še družinsko-sindikalni imperij na Slovenskih železnicah in najvplivnejše može, ki vlečejo niti iz ozadja in v šahu držijo vodstvo državne družbe.

Preberi več

2. 5. 2024

katič

Razkrivamo laži, manipulacije in zavajanja pri cenitvi Litijske

Razkrivamo ozadja izdelave cenilnega poročila za Litijsko 51, ki ga državno pravobranilstvo in ministrtvo za pravosodje še skrivata. V njem so prepisani (copy-paste) odstavki iz neke druge cenitve, in sicer letališča! Objavljamo pa tudi dokaze, da je ministrica ob predstavitvi tega cenilnega poročila govorila neresnice. Komu je v interesu, da manipulira, kdo so osebe, ki vlečejo niti v ozadju? Pridobili smo tudi anonimko z ministrstva za pravosodje, v kateri pišejo, da je cenilno poročilo že nekaj tednov krožilo po ministrstvu, kjer so ga dopolnjevali.

Preberi več

29. 4. 2024

901148_levica

Po člankih o potratnosti Levice podtalne prijave na Facebooku

Decembra smo na ministrstvo za solidarno prihodnost ob razkrivanju zgodb v domovih za starejše občane oddali prošnjo za intervju z ministrom Simonom Maljevcem. Na ministrstvu so želeli pridobiti vsa vprašanja vnaprej, kar smo zavrnili. Štiri mesece kasneje, ko razkrivamo visoke dodatke in izplačila na istem ministrstvu, nam intervju ponovno zavrnejo, po objavi članka pa so se začeli tudi napadi na našo facebook stran preiskovalno.si.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme