Teme

3. 7. 2024

uvodna Pličanič

Najprej za milijon evrov pisal zakone, zdaj o njih svetuje in služi

Nekdanji minister Senko Pličanič, ki je na ministrstvu za okolje v času ministrovanja Andreja Vizjaka s svetovanji in pisanjem zakona ZVO-2 zaslužil milijon evrov, zdaj o tem zakonu svetuje in dodatno služi. Namesto da bi po milijonu evrov nudil brezplačno pomoč javnim podjetjem, ki jim je pripravil zakonodajo, pa raje brezsramno izstavlja več tisoč evrov visoke račune. Posle dobiva preko evidenčnih naročil.

Preberi več

2. 7. 2024

emilija stojmenova duh

Bo ministrica Emilija Stojmenova Duh zaradi računalnikov prevzela odgovornost in odstopila?

Računalnikov, ki so bili po besedah ministrice tako zelo nujni za nakup, niso uspeli razdeliti. AVK sumi prodajalce kartelnega dogovora, računsko sodišče pa je ugotovilo, da je bil nakup za 6,5 milijona evrov neučinkovit in negospodaren. Ali niso to dovoljšni razlogi za odstop zapravljive ministrice, ki smo ji na našem portalu že večkrat dokazali, da dela negospodarno?

Preberi več

30. 6. 2024

IMG_8311

Privilegirani odvetniki v kliničnem centru do milijonskega posla

Ljubljanski klinični center bo po pritiskih in odhodih redno zaposlenih posle javnega naročanja oddal izbranim odvetniškim družbam, ki si bodo za približno 300 razpisov razdelile 1,4 milijona evrov. Med njimi naj bi posel dobile odvetniške družbe, ki so v preteklosti zastopale dobavitelje, kar je povsem nesprejemljivo. Med izbranimi bo gotovo tudi odvetnica Maja Prebil, ki je imela pod tem vodstvom primat v kliničnem centru, čeprav je pred tem pisala revizije v korist dobaviteljev.

Preberi več

28. 6. 2024

1705921894-dsc01600-1705921798689

Vodstvo železnic ignoriralo opozorila, na tirih umrlo pet delavcev

Razkrivamo zapisnike Sveta delavcev Slovenskih železnic od leta 2018, ki dokazujejo, da je bil generalni direktor Dušan Mes obveščen o vseh nevarnostih na železniških progah ali pa bi moral biti. Zagotovo pa je bil z opozorili zaposlenih seznanjen direktor SŽ-Infrastruktura Matjaž Kranjc, ki je po lanski tragediji pri Postojni, kjer sta v trčenju z vlakom umrla dva delavca, stal tesno ob Mesu in kot enega glavnih krivcev za nesrečo izpostavljal človeški faktor.

Preberi več

27. 6. 2024

IMG_8120

Revizija Litijske: Po nakupu so bile aktivnosti usmerjene v prikaz kriminalnega ozadja

Revizija poleg domnevnih krivcev razkriva, da so bile po nakupu določene aktivnosti na ministrstvu za pravosodje usmerjene tako, da bi se nakup nepremičnine v javnosti prikazal kot neracionalen in negospodaren, celo kot kriminalno dejanje, in da bi se uslužbence, ki so izvedli predmetni posel, opredelilo, da so to skrbno načrtovali. Revizija dejansko razkriva, kot smo prvi poročali 20. junija, da so uslužbenci svoje delo opravili vestno.

Preberi več

25. 6. 2024

close-up-picture-old-woman-s-hand-showing-anti-symbol

Za zlorabe en sam inšpektor, pa še ta je na dolgotrajni bolniški!

Mrtvih ne morejo zaslišati, zato so nadzori neuspešni. Tako pravijo na socialni inšpekciji, kamor smo prijavili vse tragične zgodbe varovancev iz domov za starejše in socialnih zavodov Bokalce, Preddvor, Maribor in Kočevje, ki smo jih obsežno predstavili na našem portalu. Osem mesecev je že od naše prve objave nasilja in neustreznega ravnanja z oskrbovanci v domovih za starejše in osem mesecev inšpekcijo vsak teden sprašujemo o izsledkih nadzorov - zgodilo pa se ni nič! Za vse nadzore je zadolžen en sam inšpektor. Pa še ta je na dolgotrajni bolniški! Nadzor stoji, kršitev ne sankcionira nihče, polje morebitnih zlorab ostaja odprto.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme