Teme

28. 3. 2024

Melita-Zupevc

Golob nagradil politično konvertitko kar mimo zakona?

Avgusta bo novinarka, piarovka, bivša poslanka in državna sekretarka predsednika vlade Melita Župevc postala veleposlanica ene najpomembnejših diplomacij v Evropi in svetu. A zahtevanih diplomatskih izkušenj nima, kljub temu jo je njen šef Robert Golob imenoval po politični liniji. Župevčeva je po naših informacijah pisala tudi program Svobode, preko svojega partnerja Antona Ropa in lastnega političnega konvertiranja pa ostaja vpeta v omrežje starih političnih sil. Politično imenovanje v prominentno organizacijo na Dunaju pa je po mnenju poklicnih diplomatov neodgovorno in skregano z zdravo pametjo.

Preberi več

26. 3. 2024

1705932056-dsc2386-01-1705932029200

Od ministrice bežijo piarovci in državni milijoni

Ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh so zapustili že štirje predstavniki odnosov z javnostmi, pred kratkim so v kabinetu zato zaposlili že peto piarovko. Zaposleni nam pripovedujejo o neznosnih razmerah, ministrica pa medtem še kar zapravlja davkoplačevalski denar za vprašljive razpise, katerih učinki so neizmerljivi.

Preberi več

24. 3. 2024

BOJAN

Poplave 2023: politično kazanje mišic močnejše od reševanja življenj

Visoka politika je kriva, da skoraj 400 družin, ki so jim poplave povsem uničile domove, še nima novih hiš, nam razkrivajo župani vzdolž Savinje, kjer so prvi poplavljenci že prejeli papirje za dokončno izselitev. Mnogi nočejo oditi, v poškodovanih hišah živijo na črno. Država pa jim zdaj grozi z razlastitvijo in izklopom elektrike. Kakšni interesi so v ozadju izbrisov celotnih zaselkov, se sprašujejo, gre pri selitvah za varnostni ali politični ukrep? Ena od zavez portala preiskovalno.si je tudi, da na usode ljudi, ki izginjajo iz prvega plana, vedno znova opominjamo in od politike terjamo izpolnitev njihovih obljub!

Preberi več

22. 3. 2024

robert golob, valentina prevolnik rupel

Pravica do pozabe bo uresničena

Bolniki, ki so preboleli raka, bodo izenačeni z ostalimi državljani pri sklepanju kreditov in zavarovanj. Na našem portalu smo konec novembra pisali o tem, kako pomembno bi bilo, da bi vlada sprejela zakon, s katerim bi ozdravljenim onkološkim bolnikom omogočili enakopravnost.

Preberi več

21. 3. 2024

Andrej

Andrej že kuha kavice

Kočevec Andrej svoji zlati sosedi že skuha kavico. Vztrajnost se je obrestovala. Tako so tudi steklenice in posode za izločke preteklost. Redno uporablja toaletne prostore. Njegova zgodba nas je navdihnila.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme