Teme

9. 6. 2024

RF

Fantom z rajskih otokov ni uspelo izbrisati sledi za državnimi milijoni

Jutri se izteče rok za izbris podjetja T7U iz poslovnega registra Slovenije, javnosti bolj poznanega kot Majbert Pharm, ki je v času koronakrize finančno prosperiralo pod okriljem poslovneža z dvomljivim slovesom, Klemna Nicolettija. S tem manevrom poskušajo fantje z rajskih otokov prekiniti sledi za milijonskim tokom javnega denarja, ki ga je podjetje s prodajo kitajskih hitrih testov zaslužilo z državo. S klasičnim poslovnim trikom poskušajo iz zgodovine zbrisati eno največjih kovidnih afer v času vlade Janeza Janše. A vse jim le ne gre po načrtih.

Preberi več

6. 6. 2024

1717676611-dsc00863-1717676343862

»Poneumljanje političnega prostora in vprašljiv intelekt nekaterih kandidatov«

Letošnje slovenske volitve v Evropski parlament označuje pomankanje vsakršnega političnega erosa: nikomur se nič ne da, nobeden nima nobenih idej, soočenja so dolgočasna, kandidati kot da samo čakajo, da mine, ob zaključku kampanje za evropske volitve ugotavlja strokovnjak za strateško komuniciranje in odnose z javnostmi, profesor Dejan Verčič. Da nobena izmed strank pri oblikovanju sloganov ni bila posebej kreativna, se strinja tudi raziskovalec javnega mnenja Andraž Zorko.

Preberi več

28. 5. 2024

STARI2

Za starejše v domovih bodo skrbeli roboti

»To bo smrti! Človek je nenadomestljiv.« Tako nov zakon ministrstva za solidarno prihodnost, ki zaposlene nadomešča z roboti, odmeva v domovih za starejše. Gre še za eno sanjarijo, pravijo tudi direktorji, namesto da bi ljudi ustrezno plačali, da bi sploh še kdo hotel opravljati to težko delo. Medtem pa, po naših informacijah, na črnem trgu že cveti (vprašljiva) oskrba starejših za 3500 evrov na roke!

Preberi več

26. 5. 2024

1714991671-dsc05432-1714991582666

Pristop kljub Golobovi prepovedi ostaja na plačilni listi vlade

10. junija 2022 so z vlade sporočili, »da je dr. Robert Golob svojim sodelavcem, poslancem in poslankam prepovedal kakršnekoli stike z agencijami, ki se ukvarjajo tudi z lobiranjem. « Ta odgovor se je nanašal predvsem na agencijo Pristop, ki se je znašla v največji aferi nabave zaščitne opreme. Dve leti kasneje razkrivamo, koliko služi Pristop z državo.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme