Teme

19. 5. 2024

20240418_125151

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne desnice v Evropi

»Rastoča neenakost, dvig cen življenjskih potrebščin, vzpon nove generacije, ki misli, da bo revnejša od prejšnje ... Vse to so veliki izzivi, a zdi se, da jih evropski politiki ne rešujejo. Skrbi jih, da se bo na volitvah dobro odrezala skrajna desnica. Morda pa so ravno njihove politike in manko rezultatov krivi, da se ljudje obračajo k skrajni desnici.« Ugledni voditelj BBC in Deutsche Welle, 73-letni Tim Sebastian, ki je pred kamero gostil večino predsednikov držav in vlad sveta, je za preiskovalno.si spregovoril o evropskih volitvah. Kaj pričakuje od bodočih novih poslancev? Pionir prepoznavne pogovorne oddaje Hardtalk je spregovoril o korupciji in servilnosti do lobijev.

Preberi več

17. 5. 2024

kojima1

Kojima žali in ustrahuje z odvetnikom

Nekdanja dopisnica RTV Nina Kojima, ki je zadržala drago tehnično opremo RTV Slovenija, kar so na nacionalni televiziji potrdili za naš medij, nam je po objavi članka preko odvetnika poslala zahtevo za popravek. V njem pa so navedene neresnice.

Preberi več

16. 5. 2024

SODISCE4

Bogate nagrade za politične in gospodarske botre iz kroga SD

Lobiji v SD ščitijo najemodajalce, pravijo naši viri o izplačevanju visokih zneskov najemnim vplivnežem iz politike in gospodarstva, ki svoje prostore oddajajo za potrebe pravosodja. Med temi je prominenten član SD in kranjski župan Matjaž Rakovec. Z državo služijo tudi sive eminence z levega političnega pola, kot sta rdeči direktor Herman Riglenik in hišni odvetnik države Uroš Ilić. Ministrici Andreji Katič se 5 milijonov evrov vrženih stran za najemnine vseeno zdi bolj racionalno in gospodarno, kot če bi za enak denar obnovili stavbo na Litijski 51.

Preberi več

13. 5. 2024

stanovanja

S šerifovstvom nad sobodajalci vlada rešuje stanovanjski fiasko

»To je koncentracija moči županov,« so nad novim predlogom zakona, ki omejuje oddajanje preko Airbnb na 30 dni, zgroženi v Združenju sobodajalcev. Občine bodo lahko omejitev omejile ali v primeru krize s stanovanji celo zaostrile. Z novim omejevanjem pravic ljudi pa se po mnenju združenja Golobova vlada po kavbojsko loteva popravljanja svoje spodletele stanovanjske politike.

Preberi več

12. 5. 2024

DOM

Minister reže trakove in ukinja pravice starejšim

Minister Simon Maljevac te dni kot po tekočem traku reže trakove pred domovi za starejše občane in podpisuje pogodbe za novogradnje. Da gre za samopromocijske akcije, dolgotrajna oskrba pa naj bi starejšim prinesla celo manj pravic, kot jih imajo zdaj, pravijo ljudje iz stroke, ki jih ministrstvo pri pripravi zakona ignorira. 50 tisoč prosilcem v čakalnih vrstah za domove celo grozi izbris.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme