Teme

20. 6. 2024

895969_primopredaja

Obrat v aferi Litijska, revizija prinesla nove dokaze

Revizija Litijske 51, ki jo je po šestih mesecih od začetka afere napisala notranja državna revizorka na ministrstvu za pravosodje, je postregla z novimi ugotovitvami, zaradi katerih na ministrstvu vre. Ugotovitve so po naših zanesljivih informacijah povsem razbremenile zaposlene, ki so bili tarča nekaterih medijev, obremenile pa naj bi nekdanjo ministrico Dominiko Švarc Pipan, pravijo naši viri.

Preberi več

18. 6. 2024

UPOKOJENKE

Upokojenci nasedli oglasom za oskrbovana stanovanja

Nedelujoče SOS vrvice za klic na pomoč, kopalnica brez držal, okna in omarice tik pod stropom. Upokojenci, ki so najeli oskrbovana stanovanja v Trbovljah, so pričakovali minimalne standarde, ki jih zagotavlja Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj za starejše, a so se opekli. Stanovanjsko podjetje Spekter jim zaračunava tržno najemnino, s čimer, pravijo upokojenci, so postavljeni v drugorazredni položaj napram ostalim socialno šibkejšim. Ker vlada samo obljublja, so se po pomoč obrnili na naš portal z željo, da bi država po 30 letih končno uredila anarhijo na področju oskrbovanih stanovanj.

Preberi več

16. 6. 2024

okraševanje torte

Kočevci imajo dovolj nasilnih, kradljivih in brezposelnih Romov!

Romi imajo najvišje otroške dodatke in socialno pomoč države, zaradi katerih jim ni treba delati, živijo v neprofitnih stanovanjih v naseljih, ki so postala geta, ne plačujejo najemnin, zraven pa vlamljajo, grozijo in napadajo vse: stare, mlade, ženske, invalide. Med Kočevci zaradi brezbrižnega odnosa vlade do vse hujše romske problematike, vre.

Preberi več

13. 6. 2024

IMG_7245

S hrupom jim uničuje zdravje, odgovorni pa si pilatovsko umivajo roke

Neprespane noči, pešajoče zdravje, poškodbe na hišah …, to so le nekatere od težav prebivalcev s središča Ptuja, ki trdijo, da so zaradi hrupa, ki prihaja iz podjetja Strojegradnje Vučko, oropani normalnega življenja. Vsi njihovi pozivi in prošnje so pri pristojnih naleteli na gluha ušesa in zaprta vrata, zato so se v upanju po izboljšanju bivanjskih pogojev obrnili na naš medij, ki so ga, kot so navedli, spoznali kot zaupanja vreden, verodostojen in pravičen medij.

Preberi več

11. 6. 2024

20240520_101803

Na Švedskem ni objokanih učencev, domače naloge pa so redkost

»V celem tednu na Švedskem nisem srečala objokanega, jeznega, obupanega učenca, katere na naši šoli dnevno videvam, predvsem pred koncem šolskega leta, ko vsi učitelji pridobivamo še zadnje ocene. Tudi učitelji smo v stresu, radi bi, da bi znali vsi vse, pa vendar so to nerealna pričakovanja. Premalokrat uporabimo zdravo pamet in pogledamo izven okvirov predmeta, ki ga poučujemo.« Osebno izkušnjo iz švedske osnovne šole je za preiskovalno.si zaupala nekdanja ravnateljica in profesorica razrednega pouka na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani, Simona Kralj, ki je v okviru ERASMUS + projekta »Z znanjem ustvarimo spremembe« obiskala mednarodno šolo Karsby v bližini Stockholma. Ugotovitve in spoznanja s severa Evrope je primerjala z našim šolskim sistemom.

Preberi več

Naroči se na naše e‑novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na vaš e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite podatke v obrazcu in poskusite ponovno.

Teme